Fleetguard

Cummins Filtration filloi në 1958 si një linjë e vetme prodhimi filtri e zhvilluar nga Cummins Engine Company për të përmbushur kërkesat e larta të performancës së motorëve me naftë Cummins. Atëherë e njohur si Shoqëria Filter Seymour, objekti ishte vendosur në Seymour, afër selisë së Cummins në Columbus, Indiana. Prodhimi në ato vitet e para përbëhej nga dy punonjës që qepnin së bashku filtrat e vajit të lyer me leckë leshi. Në vitin 1963, kompania ndryshoi emrin e saj në Fleetguard, markë që u bë gurthemeli për industrinë e filtrimit të motorit dizel. Në vitin 2006, emri i kompanisë u ndryshua përsëri në Cummins Filtration, megjithëse produktet tona ende mbajnë emrin Fleetguard për të qëndruar të fortë në tregun global global. Gati gjashtëdhjetë vjet pasi ishin qepur filtrat e parë të qeseve, Cummins Filtration është udhëheqësi i teknologjisë në produktet e filtrimit për motorët me naftë të rënda me një prani globale në gjashtë kontinente dhe mbi 4,000 punonjës.

Që nga fillimi i kompanisë ,Cummins Filtration e ka udhëhequr industrinë me produkte inovative të dizajnuara për të rritur kohën e duhur të automjeteve, të zgjedh punën e motorit, të zvogëlojë ndikimin në mjedis dhe të sigurojë jetë më të gjatë për pajisjet për të mbrojtur investimet e pronarit. Sot, Cummins Filtration mban mbi 200 patenta globale aktive për teknologjinë e produktit dhe ne vazhdojmë të shtyjmë zarfin e projektimit dhe performancës. Përgjatë viteve, Cummins Filtration ka fituar çmime të industrisë dhe të klientit për teknologjinë e produkteve tona, përfshirë avancime të tilla si mediat tona pronësore NanoNet® dhe StrataPore®, dizajni i avancuar i hundës Venturi në sistemet e filtrimit të lubrave, teknologji e patentuar Spiratec e cila ka marrë efikasitetin e filtrimit centrifugal në nivele të reja, dhe linja jonë e plotë e sistemeve të ventilimit të hapur dhe të mbyllur të kaviljeve që kanë ndihmuar OEM të mëdha të përmbushin rregullat gjithnjë e më të ashpra të emetimeve.